Снимка: БТА/АР Главният министър на Делхи Арвинд Кехривал обяви късно

...
Снимка: БТА/АР Главният министър на Делхи Арвинд Кехривал обяви късно
Коментари Харесай

Затвориха училищата в Делхи заради токсичен смог

Снимка: БТА/АР

Главният министър на Делхи Арвинд Кехривал разгласи късно нощес, че всички начални учебни заведения в столицата ще бъдат затворени най-малко за два дни.

Снимка: БТА/АР

" Предвид повишаващите се нива на замърсяване всички държавни и частни начални учебни заведения в Делхи ще останат затворени през идващите два дни ", разгласи Кехривал в " Екс ".

Снимка: БТА/АР

Делхи е един от най-големите градски региони в света и постоянно се подрежда измежду най-замърсените градове в света. Токсичната мъгла, дължаща се на изгарянето на селскостопански артикули, промишлените излъчвания и автомобилния превоз, се задържа в мегаполиса с 30 милиона поданици.

Снимка: БТА/АР

Проблемът се изостря оптимално при започване на зимата, към хиндуисткия празник Дивали, който съответствува със седмиците, в които десетки хиляди фермери в Северна Индия изгарят стърнищата на оризищата. Това е една от главните аргументи за замърсяването, което визира Делхи всяка година, макар напъните на управляващите да убедят земеделците да употребяват други способи за почистване на земята или опасността от наказателни ограничения.

Снимка: БТА/АР

Властите постоянно афишират разнообразни проекти за понижаване на замърсяването, най-много посредством прекъсване на строителните действия, само че те не дават необикновен резултат.

Според изследване, оповестено през 2020 година в английското здравно списание " Ланцет ", замърсяването на въздуха в Индия е довело до 1,67 милиона смъртни случая за миналата година, в това число близо 17 500 в столицата.

Снимка: БТА/АР

Страната е мощно подвластна от въглищата за производството на сила. Емисиите на човек от популацията са се нараснали с 29% през последните седем години и Индия не желае да ползва политики за последователно унищожаване на замърсяващите изкопаеми горива, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР