Снимка: БлицТежко остава положението в Русенска област, а частично бедствено

...
Снимка: БлицТежко остава положението в Русенска област, а частично бедствено
Коментари Харесай

В Русенско е много тежко! Обявиха частично бедствено положение

Снимка: Блиц

Тежко остава ситуацията в Русенска област, а отчасти бедствено състояние оповестиха общините Сливо поле и Борово. Пътищата от републиканската пътна мрежа за Разград и Силистра остават напълно затворени. 

По направлението Русе-Бяла към този момент пътуват всички транспортни средства, а поради обстановката в Румъния от Бяла към Русе се пропущат единствено коли единствено до 12 тона. Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ е отворен, само че оттова могат да се движат единствено леки коли от и до Гюргево, защото пътят Гюргево-Букурещ е затворен, оповестява Блиц.

Заради мощните снегонавявания имаше много закъсали коли, най-вече по по-малките пътища. Наложило се е тази нощ пожарната да изтегля служащи от военния цех „ Дунарит “, чийто рейс е бил блокиран в снега. Около 20 души, пътували сред селата Червена вода и Семерджиево, са настанени в едно от селските кметства. Закъсали в региона са и две коли за спешна помощ.

Затворените пътища доведоха и до големи колони от тирове, в това число и в самия град. От общината желаеха прекъсване на придвижването на камионите към Русе, до момента в който не се възстановява обстановката на Дунав мост. Тировете ще бъдат спирани в регионите на Велико Търново, Бяла и Стара Загора.
Без ток в региона е единствено село Ряхово в община Сливо поле, където е нарушено и водоснабдяването. Всички машини работят по отваряне на пътищата, изключително към дребните обитаеми места, с цел да се обезпечи снабдяването с артикули от първа нужда. При потребност ще се търси и подпомагане на военните.
Голяма част от учебните заведения, в това число и в община Русе, са в дървена почивка до 1 март. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР