снимка: БГНЕСВятърът ще властва днес. Ще е умерен и силен

...
снимка: БГНЕСВятърът ще властва днес. Ще е умерен и силен
Коментари Харесай

Силен вятър днес, ще има и сняг. Жълт код за 18 области

снимка: БГНЕС
Вятърът ще господства през днешния ден. Ще е сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи за през днешния ден жълт сигнален код за мощен вятър. Кодът е в действие за 18 области на страната. 

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на.

Областите с жълт код за мощен вятър са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, София Област, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна.

 вятър

 

Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София – минус 1°. Около и след обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще стартират слаби превалявания от дъжд, които вечерта ще минават в сняг и в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 7° и 12°, в София – към 7°.

Над планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от сняг, най-вече слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде много прохладно, със мощен и плевел вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра – към минус 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива, на север – по-често забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е от 6° по северното крайбрежие до 9° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР