Снимка: БГНЕСТрибуналът в Хага приключи разследването на самоубийството на ген.

...
Снимка: БГНЕСТрибуналът в Хага приключи разследването на самоубийството на ген.
Коментари Харесай

Трибуналът в Хага не откри виновни за самоубийството на Слободан Праляк

Снимка: БГНЕС

Трибуналът в Хага завърши следствието на самоубийството на ген. Слободан Праляк по време на произнасянето на присъдата му за военни закононарушения. Установява се, че не е имало никакъв пропуск в защитата на трибунала, предава македонската медия „ Народоосвободителна въстаническа армия ТВ “, представена от " Фокус ". След като на 29 ноември предходната година Праляк бе наказан на 20 години затвор за военни закононарушения в Босна и Херцеговина през ноември м.г. След оповестяването на присъдата, той изпи отрова, още до момента в който беше в правосъдната зала, и по-късно умря.
Според хърватските медии известието на трибунала значи, че няма виновен за това, че Праляк е получил отровата, с която извърши самоубийството си, както и че няма отговор на въпроса по какъв начин ампулата с нея въобще се е озовала в правосъдната зала в Хага.
Адвокатът на Праляк Ника Пинтер съобщи по-рано, че в случай че се окаже, че е била съизвършител в самоубийството на клиента си, тя е подготвена да се яви в съда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР