Снимка: Б.Борисов ФБПремиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа,

...
Снимка: Б.Борисов ФБПремиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа,
Коментари Харесай

Борисов: Строим, а по пътя идват инвеститори. Още като почнем и заявяват нови заводи

Снимка: Б.Борисов ФБ

Премиерът Бойко Борисов още веднъж се качи на джипа, този път да инспектира нов път сред Видин и Монтана, стана ясно от видео в персоналния му фейсбук профил, написа " Актуално ".

Процесът е необратим, на голям фронт се работи, изключително на Мездра, сподели Борисов. С него е зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Борисов разясни, че страната ни е доста красива, само че доста е мъчно да се строи. " Навсякъде са тунели и мостове, при всяко обитаемо място би трябвало да се създадат отклонения ", сподели той.

Отсечката сред Ботевград и Мездра пък бил планиран с голям брой кръгови, само че по тази причина решили да създадат доста мостови уреди. Премиерът акцентира, че още със започване на новия път Ботевград-Мездра незабавно са декларирали построяването на два нови завода. " Трябваше първо да създадем Люлин, Тракия, по-късно Марица и Струма, Хемус, обходите на София ", сподели Борисов.

Премиерът даде да се разбере, че преди е нямало нито една автомагистрала приключена, а сега имало общо 7. Той подсети, че Европейски Съюз е отпуснало 250 млн. евро точно за Северозападна България с последната финансова рамка. Борисов напомним, че обходът на Габрово бил подготвен, вървял и тунелът на Шипка.

По традиция Борисов поздрави служащите. Нанков разясни, че до седмица ще влязат да работят по целия фронт, като се изчака да се прибере реколтата.

Заедно с тях бе и представителка на НПО-сектора, която настояваше и за тунел под Петрохан, който съгласно нея бил по-голям от този на Шипка. Пред нея Борисов подсети, че ни чака тежка зима и рецесия, само че към момента у нас не се усещала.

" Трябва работа, доста работа ", сподели той пред локалните жители, събрали се на обекта. До 2 години трябвало да свърши правата от Ботевград - Мездра. " Брюксел даде 200 млн. евро повече за района и се преборихме, с цел да се развива всичко тук. По пътя идват вложителите ", отсече Борисов пред локалните.

След това още веднъж се качиха на джипа. От думите му стана ясно, че можело да мисли дали с частно партньорство да се направи тунела под Петрохан, а с Мицотакис говорили за пътя до Александуполис.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР