Снимка: архив, Булфото Заради местните избори догодина управляващите разпъват чадър

...
Снимка: архив, Булфото Заради местните избори догодина управляващите разпъват чадър
Коментари Харесай

Нов чадър създава номенклатура като в комунизма в България! Общинарите няма да обявяват имотите си, а чистачките да

Снимка: списък, Булфото
Заради локалните избори следващата година ръководещите разпъват чадър над общинските съветници, като ги вадят от листата на обществените персони. Така те няма да заявяват имущество и ползи - свои, на съпрузите си и на хората, с които живеят без брак, написа " Сега ".

В същото време даже най-дребните държавни чиновници ще останат задължени всяка година да се регистрират имат ли яхти и самолети.

Само общинарите, при които корупционният риск е сериозен, а постоянно партийните черни каси се пълнят през тях, няма да подават заявления. Те и сега са освободени - незабавно откакто при започване на годината влезе в действие антикорупционният закон, той беше изменен и действието му по отношение на общинарите беше отсрочено за идващия мандат.

Под законовите ремонти, препоръчани от ГЕРБ и Движение за права и свободи, са се подписали юридическото острие на ГЕРБ и началник на правната комисия Данаил Кирилов и сътрудника му от Движение за права и свободи Хамид Хамид. Това е втори законопроект за КПКОНПИ, който Кирилов съумява да създаде в границите на седмица. С първите се заобикаля Тълкувателното решение на Върховния касационен съд, което обвързва гражданската конфискация по остарелия закон с изхода от наказателните каузи. Тези ремонти към този момент незабавно минаха на първо четене. И към този момент има нови оферти.

Привилегията на общинските съветници се прокарва с неуместния претекст, че комисията няма потенциал да ги ревизира.

" С прибавянето на тази категория лица ще се блокира системата за обявление на лицата, заемащи висши обществени длъжности, без да са преценени разноските за реализацията на този тип активност, като употребяваните средства ще надвишат доста изгодите. Ще са необхoдими доста повече човешки и материални запаси, които ще са обилни, спрямо реализиране на някакъв съответен позитивен резултат ", написа в претекстовете на двамата законотворци.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР