Снимка: архив БулфотоТе ще могат и да се наследяват, решиха

...
Снимка: архив БулфотоТе ще могат и да се наследяват, решиха
Коментари Харесай

Срокът за изплащане на лихвоточките – отново удължен


Снимка: списък " Булфото "

Те ще могат и да се наследяват, взеха решение депутатите

Депутатите за следващ път направиха промени в Закона за споразумяване правата на жители с многогодишни жилищно-спестовни влогове. Те единомислещо удължиха периода за заявяване на искане на погашение на лихвоточките от техните притежатели, предава dnes.bg.

С измененията се отстранява и крайният период, в който страната би трябвало да изплати всички декларирани искания. Предвижда се и лихвоточките да могат да се наследяват и се вкарва потреблението им и като платежно средство за възнаграждение на налози и такси.

Според вносителите от " Обединени патриоти " измененията засягат 55 000 български жители и с тях се планува ускорение и облекчение на процеса по изплащането на лихвоточките.

Вносителите напомнят и че законът е признат през 1991 година и неведнъж е удължаван срокът за компенсиране на жителите. Над 315 000 са били в началото депозитите в ДСК, в направените описи са включени 155 650 души, като за 25 години са обезщетени 65% от тях.

По време на дебатите всички партии се сплотиха, че това е наболял проблем, чието решение би трябвало да бъде открито. От левицата настояха обаче, че и те имат сходен законопроект и възразиха за какво двата не се гледат дружно.

" Ние ще го подкрепим, тъй като е в интерес на жителите. Държавата в действителност дължи тези пари на тези хора. Нека се води че " Атака " го прави, аз не съм ревностен, значимото е да свършим работата на хората ", сподели аленият Антон Кутев, само че настоя да се създадат промени сред първо и второ четене.

Кутев изясни, че съществена разлика сред двата законопроекта е, че в този се плануват да се отделят по 20 млн. на година, а плановете на социалистите са за 30 млн. По думите му по този начин ще се изплатят обезщетенията за 8-9 години, а не за 12-13, както се планува.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР