Снежната покривка в Белоградчик достигна 30 см. Сигнали от селата

...
Снежната покривка в Белоградчик достигна 30 см. Сигнали от селата
Коментари Харесай

Ето колко сняг натрупа в Северозапада

Снежната завивка в Белоградчик доближи 30 см. Сигнали от селата на територията на общината за непроходими пътища или бедстващи без ток или вода няма за в този момент. Улиците в града се почистват още от през вчерашния ден след обяд, като с преимущество са централните и тези, водещи до болничното заведение, учебните заведения, пожарната. Днес стартира снегопочистването и на страничните улици. Автобусите до и от Видин пътуват обикновено при зимни условия. Колите на Социалната столова са тръгнали да разкарват храна по селата и досега няма сигнали за недостъпни селища.
Както BulNews.bg заяви, 30 сантиметра е снежната завивка във Враца. 25 см са натрупали във Видин и Лом, 20 в Оряхово, 18 в Монтана и 17 сантиметра е снегът в Ново село, заяви дежурният в Хидрометеорологичната обсерватория, филиал Плевен Николай Ятански.
"Това е снежната завивка към 8 ч. тази заран. Относно температурите - на Ново село е -3, във Видин -3.2, -4,2 във Враца, -3.6 във Монтана, -3 във Лом и -2.4 във Оряхово. Днес температурите ще са към 0 градуса. Валежите ще са до към обед. Има възможност да раздра. Утре отново ще превалява сняг, с температури през нощта от порядъка на -3, денем + 1, 2 градуса. Ще бъде малко по-топло от през днешния ден. "
Значителна облачност се чака през идната седмица. Понеделник и вторник температурите ще са позитивни, вероятни са валежи от дъжд и сняг. Не се чакат обилни превалявания и мощни ветрове. В края на седмицата се чака снегът да се стопи и обстановката да се възстановява, сподели още Николай Ятански.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР