Снежната покривка достигна 30 сантиметра в Русе. Добрата новина е,

...
Снежната покривка достигна 30 сантиметра в Русе. Добрата новина е,
Коментари Харесай

Усложнена е зимната обстановка в Русенско и Добричко

Снежната завивка доближи 30 сантиметра в Русе. Добрата вест е, че в района няма обитаеми места без ток и вода. Дунав мост е отворен за леки коли. Тази нощ е имало закъсали пасажери по пътя за Бяла, които сега са настанени в спешния център в село Бъзън. 3-часово забавяне е имало и на влаковете тази нощ, само че към този момент се движат по разписание.

Русе

Тролеите в Русе тази заран също потеглиха със забавяне поради обледявания по жиците. Много от русенци избраха да стигнат до работа пешком, по тази причина и няма тапи в града, а общинските паркинги остават безвъзмездни до 1 март. Снегорини не липсват, 50 машини разчистват снега, само че дребните улици остават труднодостъпни за техниката. Вятърът последователно отслабна преди обед и сега е 20 метра в секунда.

Бедствено състояние обаче е оповестено в Главинишката община в Силистренска област, защото няма достъп до четири обитаеми места. Сложна остава ситуацията и в Добричко. Отворен за придвижване е единствено пътя от Добрич за Варна. Останалите прави се разчистват. В Каварненско има обитаеми места без ток, само че екипи работят по премахване на повредите.
Още по тематиката Усложнена зимна конюнктура в цялата страна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР