Снеговалежи, силен вятър и минусови температури блокираха пътища в Северна

...
Снеговалежи, силен вятър и минусови температури блокираха пътища в Северна
Коментари Харесай

Сурова зима в Европа. Студ и сняг сковаха Западните Балкани

Снеговалежи, мощен вятър и минусови температури блокираха пътища в Северна Гърция и в европейската част на Турция. Лошото време докара до анулация или отсрочване на полети от истанбулското летище " Ататюрк ". Студ, сняг и лед сковават Западните Балкани. Обилна е снежната завивка в Централна Европа и даже в Южна Италия.

 © Българска телеграфна агенция
Сред най-затрупаните елементи на Европа е регионът на Високите Татри в Южна Полша и Северна Словакия. Снежната завивка там доближава 190 сантиметра, а скоростта напразно нощес е била 54 метра в секунда. Пътищата са мъчно проходими, проблеми имат даже снегорините.
- " Пътищата са доста неприятни. Карам жена ми към Краков и се опасяваме от пътя. "
По знамение единствено с един, и то леко ранен, се размина случай с туристически рейс, който се прекатурна в поледицата на път за ски курорт в региона на Банска Бистрица.

В прилежащите на Словакия Австрия и Полша управляващите затварят пътища и молят към туристите да не рискуват в планините.
Пьотр Конопка, планински избавител: " Не е целесъобразно да се вършат преходи в този момент. Ако сте в планината, останете на безвредно място, до момента в който се усъвършенства обстановката. "
Двуметрова е снежната завивка в апенинските планински села в Централна Италия.

Винченцо Карневале: " Вятърът основава най-вече проблеми, преспите порастват непрестанно. "
Необичайно, само че снегът не подмина и Матера. Градът в Южна Италия е избран дружно с Пловдив е избран за Европейска столица на културата през тази година.

 Транспортен безпорядък поради неприятното време на Балканите Транспортен безпорядък поради неприятното време на Балканите
Лошото време на Балканите провокира транспортен безпорядък - полет Загреб-Мостар беше анулиран поради стихия. Тежка зимна конюнктура в Босна и Херцеговина, с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР