Смятаната за най-издирваната жена терорист в света Сали Джоунс е

...
Смятаната за най-издирваната жена терорист в света Сали Джоунс е
Коментари Харесай

Убиха Бялата вдовица - най-търсената жена терорист в света

Смятаната за най-издирваната жена терорист в света Сали Джоунс е била убита в Сирия по време на бомбардировка на американски дронове върху бази на " Ислямска страна ".

Сали Джоунс, позната в западния щемпел и като " Бялата вдовица ", е родена във Англия и тази година трябваше да навърши 50 години. През 2013-та година отпътува за Сирия с нейния непълнолетен наследник. Причината - " Ислямска страна " са съумели да я убедят в тяхната идеология и отпътува, с цел да се ожени за джихадист от хакерското крило на ИДИЛ.

Това надалеч не е първият случай на европеец, който се подлъгва по пропагандата на терористите. Повечето от тях, които потеглят за Сирия, биват спирани на път за там, а тези, които имат повече " шанс ", умират на сирийска земя. За в този момент се знае за 6-ма британци, отпътували за Сирия и умрели за ИДИЛ.

Сали Джоунс е била убита това лято от американски дрон, само че истината е била защитавана в загадка до в този момент. Бомбардировката е била осъществена в така наречен " столица " на терористите в Сирия - град Рака.

" Бялата вдовица " има забавна история преди да стане терорист - тя е свирила в пънк тайфа и даже има внучета.



Две години откакто отпътува за Сирия, Сали Джоунс остава без брачен партньор, откакто поредна офанзива против джихадистите убива нейната половинка. За това " Бялата вдовица " стартира да получава и заплата, че мъжът ѝ е " страдалец " и е починал за идеята.

Сали Джоунс е на челните места в търсените от Пентагона хора. Според проверяващи тя е мозъкът на разнообразни терористични офанзиви по света.

Една от аргументите гибелта на " Бялата вдовица " да се пази в загадка до в този момент е, че не се знаеше каква е била ориста на нейния 13-годишен наследник. Според информация на " Дейли Мейл " тя го е употребила като жив щит по време на бомбардировката, само че слуховете за гибелта на момчето нито се удостоверяват, нито отхвърлят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР