Смятаме, че отстраняването от длъжност трябва да се случи час

...
Смятаме, че отстраняването от длъжност трябва да се случи час
Коментари Харесай

Прокурори: Марин Рачев да се отстрани, иначе ще влияе върху следствието

Смятаме, че отстраняването от служба би трябвало да се случи час по-скоро, с цел да можем да продължим със събирането на доказателства, главно разпити на чиновници на общината. Това сподели пред публицисти в Специализирания углавен съд Дойчо Тарев, прокурор по делото за премахване от служба на кмета на Септември Марин Рачев.

„ Кметът ще ни попречи с влияние върху очевидци, върху тази група, която занапред ни следва да разпитваме. Това са чиновници на общината, на управителни длъжности и експерти ", съобщи той. „ Как да ги разпитаме откакто те са в йерархична взаимозависимост от него. Той не би трябвало да бъде на тази служба минимум до момента в който не правим тези дейности ", уточни Дойчо Тарев.

Той беше подсилен от колежката си Мария Николова, прокурор по делото за премахване от служба на кмета.

" От показанията на разпитаните до момента очевидци се открива, че в община Септември царува боязън от заявяване на отношение, което не е в поддръжка на обвинения Марин Рачев, съобщи тя. - Лицата, които следва да разпитаме, се намират в директна взаимозависимост от Рачев като шеф. Тази взаимозависимост би повлияла върху събирането на доказателства. Предвид държанието на Марин Рачев от показанията на разпитаните до момента очевидци, служебното му състояние, йерархичната взаимозависимост на лицата и показаните документи считаме, че в случай че не бъде отхвърлен от служба, ще е налице основателно подозрение за коректността и пълнотата на показанията на очевидците, които следва да се разпитат ", аргументира се Мария Николова.

„ Марин Рачев би упражнил опцията да селектира типа и размера на информацията и документите, която се показва в хода на следствието ", сподели още прокурорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР