„Смятам, че това е един от най-фините дипломати, които могат

...
„Смятам, че това е един от най-фините дипломати, които могат
Коментари Харесай

Соломон Паси: Заков е точният човек за стола на военен министър

„ Смятам, че това е един от най-фините дипломати, които могат да бъдат подбрани за тази работа. Идването му от НАТО, с цел да поеме Министерството на защитата, е доста знаково и основно. Поздравявам министър-председателя за извънредно положителния избор “, разяснява Паси пред Bulgaria ON AIR.

„ Ако не му пречат, ще се оправи, а също така, знаем, че има геният да сплотява, тъй че вероятността да му попречат е доста дребна “, счита създателят на Атлантическия клуб в България.

Според Паси работа на министъра на защита в обстановка като днешната е комплицирана.

„ Няма по какъв начин да имаме мека или неуверена позиция във връзка с една инвазия, във връзка с една експанзия, във връзка с една война “, разяснява някогашният външен министър.

Драгомир Заков приключва интернационалните стопански връзки в УНСС, а по-късно прави няколко специализации в областта на сигурността. След това стартира да развива кариерата си, като преди да стане непрекъснат представител на страната ни в НАТО, работи във Външно министерство. Там от 2014 до 2019 година извършва разнообразни длъжности, има и сан на пълномощен министър. От 2004 до 2008 работи в непрекъснатата делегация на България в Брюксел към НАТО. Новият боен министър приказва 3 непознати езика – френски, британски и съветски. Женен е и има 2 деца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР