Смята се, че имплантираният чип BCI ще помогне на хора

...
Смята се, че имплантираният чип BCI ще помогне на хора
Коментари Харесай

Мъск търси доброволци, за да ги чипира тестово frognews.bg

Смята се, че вграденият чип BCI ще помогне на хора с увреждания да ръководят компютър благодарение на мислите си. Конкурентни компании към този момент са вградили BCI устройства в хора.

Neuralink завоюва утвърждението на Американската организация по храните и медикаментите (FDA) за първото си клинично изпитване върху хора през май, което е сериозен крайъгълен камък. Одобрението на FDA съставлява " значима първа стъпка, която един ден ще разреши на технологията да помогне на доста хора ", сподели тогава компанията. 

Neuralink е получила утвърждение за имплантирането на 10 чипа, споделят някогашни и сегашни чиновници пред организация " Ройтерс ". 

В началото на шестгодишното изследване робот ще бъде употребен за хирургично слагане на 64 гъвкави влакна, по-тънки от човешки косъм, върху част от мозъка, която управлява моториката. Те разрешават на пробния имплант N1 на Neuralink - захранван от батерия, която може да се зарежда безжично - да записва и предава мозъчни сигнали безжично към приложение, което декодира по какъв начин индивидът има намерение да се движи.

Компанията споделя, че хората могат да се класират за изпитването, в случай че имат квадриплегия заради пострадване или амиотрофична латерална склероза (ALS) - заболяване, при което нервните кафези в гръбначния мозък и мозъка се дегенерират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР