Смолян. Зам-кметът Марин Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на

...
Смолян. Зам-кметът Марин Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на
Коментари Харесай

Смолян: Зам-кметът Марин Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на Смолян град Кишпещ

Смолян. Зам-кметът Марин Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на Смолян Кишпещ, които гостуват в Смолян по стратегия за юношески продан, оповестиха от пресцентъра на Община Смолян.
В рамките на девет дни младежите вземат участие в редица начинания, срещат се с родопските обичаи и традиции, локалната история и забележителностите на Общината. Те посетиха къщата музей „ Ласло Наги ”, където се потопиха в света на поета, преводач и художник, превел на маджарски език хиляди български национални песни и най-хубавите стихове на известни наши поети. Гостите с интерес научиха детайлности за къщата, приютила експозицията, за родопския обичай и просвета от уредника Цвета Колева, отговорник за къщата музей " Ласло Наги " в Смолян.
В програмата са включени визити на предпазената околност „ Сосковчето ”, екопътеките „ Каньона на водопадите “ и „ Невястата ”, Момчилова цитадела, пещерата „ Ухловица ”, крепостта „ Калето ” и други
Гостите от Кишпещ са настанени в чудесната база на Алибеевия конак в кв. " Райково ". Персоналът поставя изключителни грижи, с цел да не липсва нищо на децата и да се усещат добре.
В деянията се включиха и двадесетте младежи от Смолян, които в границите на този юношески продан бяха на езерото Балатон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР