Смолян. Обилни порои направиха непроходим пътя за природния феномен Чудните

...
Смолян. Обилни порои направиха непроходим пътя за природния феномен Чудните
Коментари Харесай

Обилни порои направиха непроходим пътя за природния феномен „Чудните мостове“ в Родопите

Смолян. Обилни порои направиха непристъпен пътя за естествения феномен „ Чудните мостове “ в Родопите. " Пътя сме го затворили за прекосяване, защото след дъжда през днешния ден към този момент е непристъпен, а стотици туристи избират да го посетят, изключително през почивните дни. Не може да позволим някой да пострада. Той е изровен в дълбоки ями, цели сектори от настилката липсват, има пропадания и изкопи. Трябва незабавна помощ от държавното управление за ремонт на пътя, защото притегля хиляди туристи от страната ", сподели кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков .

Пороят завалял следобяд през вчерашния ден и до вечерта реката излязла от коритото си и с гневна скорост изровила дълбоки ями и разкъртила настилката на десетки места по правата.

7-километровата отбивка до естествения феномен е в извънредно положение от години, с големи " кратери ", в които попадат колите на туристите.

Черпоков с хора от близкото село Забърдо запълваха дупките по пътя с пясък и камъни от реката няколко лета поред, като ги валираха с дървени чукове, само че дъждовете ги изравяха.

" Сега, обаче, пътя е дотам разрушен от последния проливен дъжд, че няма по какъв начин с подръчни средства да се направи пристъпен. Напълно е погубен. Пътят е асфалтиран напълно последно през 1996 година, когато за първи път станах кмет на селото. От тогава го кърпим на парче и все спешно време и все няма пари. Постоянно съм търсил пари за пътя. Туристите наскърбяват най-много мен, тъй като си трошат колите, само че аз не съм отговорен, върша всичко допустимо с години пътя да се оправи и както мога го подкрепям. В почивните дни Чудните мостове се посещават от 3-4000 индивида дневно, а тази година още повече избират планината ", споделя Черпоков и добавя, че макар обстоятелството, че от няколко петилетки община Чепеларе има план за повсеместен ремонт на пътната права на стойност от 4.6 млн.лв., до момента не е обезпечено финансиране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР