Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна двамата състезатели от Смолян, които

...
Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна двамата състезатели от Смолян, които
Коментари Харесай

Смолян: Кметът Николай Мелемов посрещна Харис и Николай, които представиха достойно България на световните летни игри на Спешъл олимпикс в Абу Даби

Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна двамата състезатели от Смолян, които участваха на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби’2019. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян . „ Добре пристигнали, гордеем се с вас! Вие се представихте почтено ”. С тези думи кметът поздрави Николай Бърдев и Харис Хаджиев, които се завърнаха с медали от влиятелното международно съревнование. Момчетата завоюваха две четвърти места в конкуренциите по силов трибой и по плуване, а Харис завоюва златен орден в плуването по тил на 25 м, като се пребори в една от най-оспорваните съревнования.
Мелемов връчи дарове на нашите спортисти и уточни, че Община Смолян от доста години поддържа присъединяване на наши възпитаници в игрите на Спешъл олимпикс и ще продължава да ги поддържа.
Момчетата споделиха, че са удовлетворени от участията си в игрите и за тях ще оставят незабравими мемоари. Харис най-вече се е зарадвал на златния си орден.
Александър Димитров, който беше треньор на нашата делегация, показа на видео материал най-силните моменти от Спешъл Олимпикс. Той уточни, че от доста години Община Смолян и кметът Мелемов подкрепят финансово присъединяване на нашите състезатели, което прави допустимо представянето им.
Началникът на РУО - Смолян Мария Семерджиева също поздрави Харис и Николай. „ Представихте почтено България и Смолян. Всеки един от вас беше самоуверен в опита си ”, уточни Семерджиева и пожела здраве и още триумфи на спортистите.
Момчетата са ученици на ПГТТ „ Христо Ботев “, а Община Смолян ги поддържа финансово, с цел да показват нашия град и България на това влиятелно международно събитие.
Световните летни игри стартираха на 14 март, като формалното закриване беше на 21 март. Това е най-голямото спортно събитие, в което участваха повече от 7000 спортиста с интелектуални усложнения и техни сътрудници без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации. За провеждането на конкуренциите помагаха 20 000 доброволци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР