Смокините – има ги в изобилие в югоизточната част на

...
Смокините – има ги в изобилие в югоизточната част на
Коментари Харесай

Това са листата, които успяват да премахнат и стопят тлъстините и са много по-ефективни дори от чесъна и джинджифила

Смокините – има ги в обилие в югоизточната част на страната. Когато узреят, плодовете са им необикновено вкусни. Узрели, само че и неузрели смокини се употребяват се за изработка на сладка с изумителни вкусови качества! От друга страна, от листата на смокиновите дървета може да си извършите запарка във формата на чай, който е извънредно потребен за здравето: намалява високата кръвна захар и „ неприятния “ холестерол, които последователно унищожават бъбреците и сърдено-съдовата ви система. Освен това, в случай че пиете постоянно от този чай, или просто ядете листата сурови, то ще решите сполучливо казуса с мъчно контролируемото напълняване.

Астмата и проблемите с белия дроб също ще останат в предишното – необикновено на факт! Приготвянето на смокиновия чай е обикновено: вземате три здрави, добре измити смокинови листа със междинен размер и ги сварявате в 1 л вода в продължение на 15 минути. Прецеждате и пиете към 200 мл 2 до 3 пъти на ден. Няма да мине и месец и ще забележите позитивни промени във вашето здраве! Горещо ви съветваме да опитате от този чай даже с профилактична цел!

Гастрит и язва се лекуват в националната медицина като се предлага ядене на сурови листа от смокиня.
С тях се отстраняват циреи, кокоши бодил, а запарка, прилагана като компрес, е сполучлив метод да се отървете от подкожни пъпки.

Полезните листа от смокиня са богати на калций и калий, както и на антиоксиданти, което способства за нормализиране на високото кръвно налягане.

Тъй като са богати на доста фибри, който желае да отслабне, може всеки ден да употребява попарени с вряла вода листа от смокиня.
Листа от смокиня влизат в състава на мехлеми срещу псориазис, оплешивяване и витилиго. Ефективно е покриването на засегнатите места с измити прясно откъснати смокинови листа.

Млечният сок, който отделят листата от смокиня е кадърен даже да отстранява татуировки.

Как да си създадем сушени листа от смокиня за зимата
Листата се събират от юни до октомври. Не се късат, а се отрязват с нож. Препоръчва се да работите с ръкавици поради млечния сок, който се отделя от листата.
Подреждат се на равна повърхност, сушат се навън. За по-бързо изсъхване се обръщат 2-3 пъти дневно. По време на сушене листата не трябва да се мокрят, по тази причина се сушат под заслон.

При ясно и слънчево време сушенето завършва след 5-6 дни. Пресушените листа покафеняват и губят лечебните си свойства. Изсушените листа от смокиня се съхраняват в изсъхнало и проветриво помещение, срокът на валидност е 2 години.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР