Сметките на СИК съдържат 14 714 грешкиМашина подала файл с

...
Сметките на СИК съдържат 14 714 грешкиМашина подала файл с
Коментари Харесай

Всеки пети протокол - сбъркан

Сметките на СИК съдържат 14 714 неточности
Машина подала файл с дата от бъдещето - 12 април

Несъответствията са най-вече в сборовете

Всеки пети протокол, на секционна изборна комисия, или по-точно 22%, е сгрешен, демонстрира разбор на несъответствията на Централната изборна комисия. Данните са, че 2757 протокола от секционните изборни секции съдържат 14714 неточности. Несъответствията са най-вече в сборовете на гласове от машинните и хартиените бюлетини и при прехвърлянето от една рубрика в друга.

Грешките са открити вследствие на повторното въвеждане на данните от протоколите на секционните изборни комисии в ЦИК и сравняването им с данните от тези протоколи, въведени в РИК. Всички протоколи, при които има разминаване сред метода, по който първият и вторият оператор са въвели информацията, се преглеждат от двама членове на ЦИК, без значение един от различен, с цел да дефинират кой е правилният.

Сайтът BIRD сподели, че в един от файловете, подадени от машина, се вижда криптографски автограф с дата Apr 12 20:02:26 2023 GMT. Такова събитие е изключено без да е налице операция на софтуера на машината или следваща операция отвън секцията. Но съществуването на дата от бъдещето е обезпокоителен знак, че едното или другото е допустимо.

Става дума за файла 302200028.csv.p7s - който е електронен автограф за 302200028.csv, подобаващ на РИК 30, общ. Нови пазар, с. Памукчии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР