Сметките на градската администрация бяха запорирани заради иск на фирма,

...
Сметките на градската администрация бяха запорирани заради иск на фирма,
Коментари Харесай

Тотален Шок! Запорираха Сметките На Цял Български Град! Хората Остават Без Заплати Преди Коледа!

Сметките на градската администрация бяха запорирани поради иск на компания, изпълнила ремонт в постройката на Общината през 2009 година след наводняване. Фирмата обаче взема решение сама да удължи ремонта и сметката скача. Общината не заплаща, следва дело и запор.

Това е безспорен казус и, за жалост, се стигна до крайности, сподели Паунов. Държавата към този момент е сезирана, сътрудниците от Министерския съвет също са известени, министърът на правораздаването, Висшият правосъден съвет. Очакваме поддръжка от страната по най-бързия метод, уточни той. И добави, че ще работи да бъде „ предотвратен този удар против държавността за в бъдеще “. „ Предупреждаваме всички сътрудници кметове, локалната власт, националната власт, законодателна и изпълнителна власт – през днешния ден тези камъни са изсипани в градината на Община Кюстендил, на следващия ден може да бъде във вашата градина “.

Паунов уточни, че „ от тук нататък, с този правосъден неуместен казус и тази законодателна опция, която се твърди, че я има, в случай че не бъде изменен законът по най-бързия метод, всеки, който влезе във вашия дом по някакъв метод, разрешено или непозволено, може да извърши каквито и да било ремонтни действия и по-късно да ви осъди за тях “.

По думите му компанията твърди, че е надработила за 500 хиляди лева, а излиза, че Общината се е облагодетелствала, въпреки да няма положен автограф и договорни връзки.

Общината е наказана не на договорно съображение, а за безпричинно обогатяване – казус, от който може да пострада всеки, уточни той. Само със запорното известие сме натоварени с още 22 хиляди лева разходи, сподели още Паунов, като уточни, че 6000 от тях са за адвокатски възнаграждения – колкото е годишната заплата на юристконсулт на Общината.

Според кмета страната е на мястото си и няма да разреши Общината да спре да работи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР