Гвоздейков разпореди спешни мерки заради закъсненията на влаковете в СофияПлан

...
Гвоздейков разпореди спешни мерки заради закъсненията на влаковете в СофияПлан
Коментари Харесай

Гвоздейков разпореди спешни мерки заради закъсненията на влаковете в София

Гвоздейков разпореди незабавни ограничения поради закъсненията на влаковете в София
План за метаморфоза на придвижването на влаковете  пътуващи през гарите София и София-Север разпореди министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков. Това се случи по време на среща през днешния ден с БДЖ и НКЖИ по отношение на огромните закъснения на влаковете в София от последните дни. Транспортният министър е упълномощил
най-късно до понеделник да бъдат отстранени всички усложнения
и да се премине към естествен режим на придвижване. „ Обезпечете жп гарите с екипи, които да дават навременна информация и да подкрепят организацията на напредване на пасажерите “, съобщи още Гвоздейков.

Двете сдружения осведомиха министъра, че сега се преглеждат всички благоприятни условия за смяна на графика на придвижване, тъй че пасажерите на железницата да не останат без превоз, макар рестриктивните мерки поради ремонтните действия.
От началото на седмицата стартира най-активната фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара София
, който включва редица действия и това е повода за основаните усложнения. От БДЖ подчертаха, че при въвеждането на новата организация на придвижване от 7 май задачата е била да няма редуциране на влакове, само че следва оптимизация на разписанието в най-малък размер.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР