Смехът е най-доброто лекарство или поне така казват… Но също

...
Смехът е най-доброто лекарство или поне така казват… Но също
Коментари Харесай

Смехът е здраве, но от него може буквално да ... умрем

Смехът е най-хубавото лекарство или най-малко по този начин казват… Но също като всяко друго лекарство, в случай че предозираме, може да обърнем резултата му. Въпреки че това е рядко събитие, редица документирани случаи сочат, че човек безусловно може да „ почине от смях “, написа vesti.bg.

Първият записан случай на гибел в резултат на смях е на фамозния гръцки художник Зевксис
Доколкото е известно, през V в. пр.Хр. Зевксис умира от смях, откакто грозновата дама му поисква картина, на която да бъде изобразена като Афродита.
Според историята откакто вижда грозната Афродита на картината си, художникът стартира да се смее неистово и умира от смях.
През III в. прочие Хр. древногръцкият мъдрец Хризип също се счита, че умира от смях. Той пък видял магаре да яде от смокините му и да пие виното му.
Записани още редица други сходни случаи
Смята се, че Клеопатра става очевидец по какъв начин една от слугините ѝ умира от смях, откакто вижда нелепата гибел на брачна половинка си. През 1556 година пък италианският публицист Пиетро Аретино умира вселдствие на " задушаване от прекалено много смях ".
Записани са още случаи, истинноста на някои от които е мъчно потвърдима, само че пък и сложна за отменяне, тъй като въпреки всичко да умреш от смях е изцяло допустимо.

Възможно ли е човек да почине от смях, боязън или секс?
През 1998 година е записана гибелта на датски аудио логист на име Оле Бентзен, който умира от смях до момента в който гледа американския филм " Риба, наречена Уанда ". По време на сцена, в която основният воин пъха няколко пържени картофа в носа и круша в устата си, Бентзен толкоз се развълнува, че пулсът му се форсира до сред 250 и 500 удара в минута, което довежда до съдбовен край и мъжът умира от сърдечен удар.
Как се умира от смях?
Описаните случаи горе може би към този момент са хвърлили някаква светлина върху отговора на този въпрос. Лекарите считат, че при сходни произшествия гибелта се дължи най-често на сърдечен удар или задушаване.
Такъв е казусът и на англичанин на име Алекс Мичъл, чиято гибел е записана през 1975 година в резултат на нервен смях. Мъжът страдал от дисонантен сърдечен темп, при който прекомерно огромно неспокойствие води до извънредно дълги паузи сред ударите на сърцето. Заболяването, комбинирано с 25-минутен смях, убиват мъжа.
Освен задушаването и проблемите със сърцето обаче, от време на време прекомерният смях отключва и неоткрити досега болести, които също могат да доведат до съдбовен край.
И не че ви съветваме да не се смеете, само че въпреки всичко в случай че в миналото паднете под масата от смях и усетите, че нещо вляво ви стяга, може би е добра концепция да укротите пристрастеностите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР