Смъртта на китайския лекар, който първи съобщи за новия коронавирус,

...
Смъртта на китайския лекар, който първи съобщи за новия коронавирус,
Коментари Харесай

Гняв в Китай след смъртта на лекаря, съобщил първи за коронавируса

Смъртта на китайския доктор, който първи заяви за новия ковид, провокира предизвика яд измежду китайското общество, което упреква държавното управление, че крие информация от Запада и не прави задоволително за ограничение на болестта.

Ли Уенлианг умря, откакто се заразил с вируса, лекувайки пациенти в Ухан. През декември той изпратил известие до свои сътрудници в затворена чат група, в което предизвестява за „ нов вирус, който доста наподобява на САРС “.

Той посъветвал останалите медици да носят защитно облекло и да внимават да не се заразят.

Четири дни по-късно лекарят бил привикан от локалното бюро по сигурността, където трябвало да разпише писмо, че „ популяризира подправена информация, която съществено нарушава публичния ред “.
Жертвите на ковид в Китай към този момент са 636 Почина и лекарят, който предизвести за появяването на вируса
На 10 януари доктор Ли почнал да кашля, на 11 – вдигнал температура, като два дни по-късно бил признат в болница. На 30 януари бил диагностициран с ковид.

Новината за гибелта му беше посрещната от всеобщи възпоменания в китайската обществена мрежа „ Уеибо “, които бързо прераснаха в яд.

Още преди този момент да се случи, китайското държавно управление беше подложено на гневни рецензии, че не показва реалистично сериозността на вируса. Смъртта на доктор Уенлианг в допълнение разпали диалозите за свободата на словото в Китай.
Отрицателна е тестът за ковид на завърналия се от Шри Ланка българин Получени са и нови 200 теста за проучване на заболели жители със подозрение за новата болест
Най-популярните хаштагове в китайската обществена мрежа бяха „ държавното управление дължи опрощение на доктор Ли “ и „ независимост на словото “. Повечето мнения по тематиката бяха бързо изтрити, защото Китай постанова сериозна цензура на обществените мрежи.

С все по-бурното разпространяване на вируса, от Китайското държавно управление бяха принудени да признаят, че са разрешили дефекти в здравната система по отношение на новата болест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР