Смъртта на Грег Алман остави без дъх цялата музикална индустрия.

...
Смъртта на Грег Алман остави без дъх цялата музикална индустрия.
Коментари Харесай

Шер и Грег Алман: еdna опустошителна връзка, гравирана в сърцето до последния дъх

Смъртта на Грег Алман остави без мирис цялата музикална промишленост. Той ще остане вечно в музикалната история като част от Залата на славата на рокендрола с The Allman Brothers Band. През 2012 година справедливо е почетен с премия „ Грами “ за повсеместен принос. Списание „ Ролинг стоун " го включва в класацията на 100-те най-велики музиканти на всички времена. 

Грег страдаше от тежки здравословни проблеми през последните десетилетия. Имаше сериозни вредни привички, които трябваше да изкорени от живота си. През 1999-та беше диагностициран с хепатит C и претърпя чернодробна трансплантация. Последните си часове прекара в дома си в Савана, Джорджия, с най-близките си хора.

Много известни персони изразиза скръбта си в обществените мрежи, само че имаше една къса изповед, която се открои и то не без причина.

Датата е 27 май 2017-та. Шер е на 71. Публикува в Туитър следния пост:

" Опитах се. Думите не ми стигат Gui Gui*.

Завинаги, Chooch. "

*Милият псевдоним, с който Шер се обръща към Грег по време на връзката им.

Така приключва последна страница на любовната им история. Но дано си напомним по какъв начин стартира всичко.

Бляскавата поп звезда и рокерът купонджия се срещат през януари 1975-та - плевел и динамичен интервал и за двамата. Шер се развежда със Сони Боно и се бори за наставнически, а Грег се е отдал на деструктивната си взаимозависимост към наркотиците и алкохола.

Е, моментът не е по никакъв начин подобаващ, само че любовта не чука, когато реши да влезе в живота ни . Когато погледите им се срещат за първи път, сред тях избухва взаимно и неконтролируемо физическо привличане. В записките си Алман разказва този миг по този начин:

" Миреше по този начин, както си представях, че мирише една нимфа. Никога повече не усетих този мирис и в никакъв случай няма да го не помни. "

Шер е на негов соло концентр в Ел Ей в компанията на медийния магнат Дейвид Джефен. Грег отива при тях и се държи жестоко. Дори не ги поздравява и пропуща куртоазията - толкоз е запленен от певицата, че губи разсъдъка си. Е, в последна сметка се снабдява с телефонния ѝ номер и се обажда още на другия ден.
 Легендарната Шер и трансформациите ѝ през годините  Легендарната Шер и трансформациите ѝ през годините  Легендарната Шер и трансформациите ѝ през годините  Легендарната Шер и трансформациите ѝ през годините
В записките Алан разказва първата им среща като най-ужасната на всички времена (завършва с изпадането му в несвяст след приложимост на хероин). Втората им намира се състои в дискотека и минава малко по-добре:

" Диско музиката таман навлизаше и ставаше неделима част от нощния живот. Танцувахме. Тя изпи едно пиво, а аз - двадесет и едно, несъмнено. Прибрахме се дружно в дома ѝ. Показа ми градината си, в която розите таман разцъфваха... А по какъв начин правихме обич! "

На 30-ти юни 1975-та, единствено три дни след формалния бракоразвод с Боно, 27-годишният Грег и 29-годишната Шер подписват брак в Лас Вегас. Девет дни след сватбата обаче тя подава молба за бракоразвод поради неспособността му да управлява зависимостта към хероина и алкохола. Музикантът съумява да се вземе в ръце и да си върне обичаната. Двойката се събира месец по-късно, само че проблемите във връзката се задълбочават. Шер взема решение да се събере с Боно, с цел да продължат шоуто си Sonny and Cher Show през 1975-та. Колелото се завърта и този път Грег взема решение да подаде молба за бракоразвод, само че решението му се трансформира, когато схваща, че тя е бременна със сина му.  Имайджа Блу се ражда през юли 1976-та. Сега е прелъстителен 43-годишен мъж, който поддържа положителни връзки с майка си и не крие обстоятелството, че е имал мъчно детство. 

Семейството театралничи за корицата на списание People. По това време Шер споделя оптимистичните си прогнози:

Грегъри спря да пие и завърши с всички други вещества. Винаги съм го обичала, само че чак в този момент чувствам, че в действителност можем да бъдем дружно. За първи път се чувстваме като семейство.

Двамата вземат решение да се съберат и в професионален проект. Избират името Allman and Woman и издават своя първи (и единствен) албум Two the Hard Way през 1977г. За страдание, той не е оценен високо от критиците и почитателите.

Е, фамилната идилия не продължава дълго. Двамата вземат решение се разделят публично (и в персонален, и в професионален план) още през същата година. Грег споделя за претърпяното години по-късно:

За нас нямаше бъдеще, тъй като тя непрекъснато се притесняваше, че ще посегна още веднъж към чашката.

Шер от своя страна посвещава песента " My song (Too far gone) " на към този момент някогашния си брачен партньор. Куплетът ѝ гласи:

" Сега той е прекомерно надалеч, с цел да ме прегърне.

Прекалено надалеч, с цел да има нещо общо с мен.

И той не познава и в никакъв случай няма да опознае сина си. "

Освен Шер, Олман има още пет съпруги и общо 5 деца.

Но знаете ли кое е най-впечатляващото в цялата тази история? Че след цялата драма, която е отпечатана по всички таблоиди, след всички спорове и раздели, Шер продължава да обича Грег безусловно до последния му мирис:

" След него никой не ме е карал да се усещам толкоз щастлива. Той е превъзходен. И не знам за какво не може да го разбере. Той е най-хубавият, гальовен и любвеобвилен брачен партньор и татко. Просто от време на време го не помни и отива на дъното. "
 Стилът на Шер след 70  Стилът на Шер след 70  Стилът на Шер след 70  Стилът на Шер след 70
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР