Смъртоносният руски удар по жилищен блок в източния украински град

...
Смъртоносният руски удар по жилищен блок в източния украински град
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна има нужда от бързи доставки на оръжия

Смъртоносният съветски удар по жилищен блок в източния украински град Днипро демонстрира нуждата от по-бързи и по-добре координирани решения за снабдяване на оръжия за Украйна, съобщи президентът Володимир Зеленски.

Най-малко 40 души са починали по последни данни при офанзивата в събота, а 25 остават в неопределеност.
Разчистването на останките от разрушената от съветска ракета в Днипро продължава. Благодаря на всички, които вземат участие в избавителната интервенция - всеки чиновник на Държавната работа за изключителни обстановки и полицията, всеки доктор и доброволец, всички участници. Към този миг отдолу под руините са избавени 39 души, в това число 6 деца.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Зеленски уточни като различен мотив „ обстоятелството, че Русия приготвя нови опити да вземе самодейността във войната “.
Случилото се в Днипро, фактът, че Русия приготвя нов опит за взимане на самодейността във войната, фактът, че характерът на боевете на фронта изисква нови решения в снабдяването за защитата - всичко това единствено акцентира значимостта на координацията на нашите старания - на всички членове на обединението за отбрана на Украйна и свободата, както и да ускорим вземането на решения.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинският водач похвали Англия, която разгласи, че ще изпрати на Украйна оръжия, от които има потребност.

„ Обявен бе нов пакет отбранителна помощ – тъкмо каквото е належащо: тежки бойни танкове, други бронирани коли и артилерия “, уточни Зеленски.

И изрази очакване нови оръжейни доставки за страната му да бъдат огласени на Световния стопански конгрес в Давос и на съвещанието на контактната група за Украйна в американската военновъздушна база „ Рамщайн “ в Германия в петък.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР