Смъртоносните пожари в Гърция са започнали от умишлени палежи, съобщи

...
Смъртоносните пожари в Гърция са започнали от умишлени палежи, съобщи
Коментари Харесай

Пожарите в Гърция са тръгнали от умишлени палежи

Смъртоносните пожари в Гърция са почнали от умишлени палежи, заяви гръцкият зам.-министър на гражданската отбрана Никос Тоскас, представен от БНР. 
 Жертвите на пожарите в Гърция станаха 85
По думите му гръцките управляващи разполагат с достоверна информация за това. Анализ на сателитни фрагменти, както и свидетелски показания, потвърждават умишлени палежи.

Тоскас не оповестява повече детайлности към следствието, само че посочи, че всички данни са предадени на прокуратурата. 

За момента не се знае какъв е бил претекстът за палежа. Предполага се, че задачата може да е била да се освободят терени за градеж. 

Досега се смяташе, че повода за пожарите може да са били искри от кабели на електрически дирек.

Според министъра на защитата Панос Каменос причина за бедствието, взело 85 жертви, е станало противозаконното строителство по бреговата линия. Гръцките медии пък прибавиха към това неналичието на съгласуваност на избавителните сили и пропуските в системата за гражданска отбрана, като обстановката единствено е влошена от рисковите метеорологични условия. 

В същото време до края на деня се чака да завърши експертизата за различаване на жертвите. В неопределеност са към момента десетки хора, а издирването им продължава. 

Според управляващите има вяра част от оповестените за изчезнали да са се прибрали в домовете си, само че просто управляващите към момента да не са известени за това. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР