Смартфоните трябва да бъдат забранени в училищата, за да се

...
Смартфоните трябва да бъдат забранени в училищата, за да се
Коментари Харесай

„Поставете учащите на първо място“: ЮНЕСКО призовава за глобална забрана на смартфоните в училищата

Смартфоните би трябвало да бъдат неразрешени в учебните заведения, с цел да се преодолеят разстройствата в класната стая, да се усъвършенства ученето и да се помогне за отбраната на децата от кибертормоз, предлага отчет на Организация на обединените нации, представен от Гардиън.

ЮНЕСКО, организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета, съобщи, че има доказателства, че несъразмерната приложимост на мобилни телефони е обвързвана с понижени просветителни резултати и че високите равнища на време пред екрана имат негативен резултат върху прочувствената непоклатимост на децата.
Той сподели, че апелът му за възбрана на смарт телефоните изпраща ясно обръщение, че цифровата технология като цяло, в това число изкуственият разсъдък, постоянно би трябвало да бъде подчинена на „ човекоцентрирана визия “ на образованието и в никакъв случай да не измества взаимоотношението лице в лице с учителите.

ЮНЕСКО предизвести политиците против недомисленото прегръщане на цифровите технологии, потвърждавайки, че позитивното им влияние върху резултатите от образованието и икономическата успеваемост може да бъде надценено, а новото не постоянно е по-добро. „ Не всяка смяна съставлява напредък. Това, че нещо може да бъде направено, не значи, че би трябвало да бъде направено “, заключава той.

Тъй като от ден на ден образование се реалокира онлайн, изключително в университетите, той прикани политиците да не подценяват „ общественото измерение “ на образованието, където студентите получават образование лице в лице. „ Тези, които упорстват за възходяща индивидуализация, може би пропущат смисъла на това какво съставлява образованието “, се споделя в него.

„ Цифровата гражданска война крие безмерен капацитет, само че тъкмо както бяха изказани предизвестия за това по какъв начин тя би трябвало да бъде контролирана в обществото, сходно внимание би трябвало да се обърне и на метода, по който се употребява в образованието “, сподели генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Тя добави: „ Използването му би трябвало да бъде за възстановяване на образователния опит и за благосъстоянието на учениците и учителите, а не в тяхна щета. Поддържайте потребностите на обучаемия преди всичко и подкрепяйте учителите. Онлайн връзките не са сурогат на човешкото взаимоотношение. “
В отчета на ЮНЕСКО се споделя, че страните би трябвало да подсигуряват, че имат ясни цели и правила, с цел да подсигуряват, че цифровите технологии в образованието са потребни и заобикалят щета, както за здравето на обособените възпитаници, по този начин и по-широко за демокрацията и правата на индивида, да вземем за пример посредством инвазия на неприкосновеността на персоналния живот и разпалване на онлайн ненавист.

Прекомерното или неуместно потребление на технологии от учениците в класната стая и вкъщи, без значение дали става въпрос за смарт телефони, таблети или преносими компютри, може да бъде разсейващо, разрушително и да докара до пагубно влияние върху ученето , се споделя в него. Той цитира широкомащабни интернационалните данни за оценяване, които демонстрират „ негативна връзка “ сред несъразмерното потребление на цифрови технологии и представянето на учениците.

Въпреки че технологията може евентуално да отвори благоприятни условия за учене на милиони, изгодите са разпределени неравномерно, като доста по-бедни хора от целия свят са дейно изключени, се споделя в него. Дигиталната просветителна инфраструктура беше скъпа и разноските за околната среда постоянно се подценяваха.

Имаше малко солидни проучвания, които да показват, че цифровите технологии по своята същина прибавят стойност към образованието, сподели ЮНЕСКО в своя отчет за 2023 година Global Education Monitor. Голяма част от доказателствата са финансирани от частни просветителни компании, които се пробват да продават цифрови образователни артикули. Тяхното възходящо въздействие върху просветителната политика по света е „ причина за безпокойствие “, се прибавя в него.

Държавите „ разсънват какъв брой е значимо да слагат учащите преди всичко “, когато става дума за цифрови технологии, сподели ЮНЕСКО. Той цитира Китай, който съгласно него е сложил граници за потреблението на цифрови устройства като принадлежности за преподаване, ограничавайки ги до 30% от цялото образователно време, като от учениците се чака да вършат постоянни почивки пред екрана.

Той одобри, че онлайн образованието „ спря образованието да се стопи “, когато учебните заведения и университетите бяха затворени по време на блокирането на Covid-19. Изчислено е, че повече от милиард студенти в международен мащаб са минали към онлайн образование по време на пандемията – само че прибавя, че милиони по-бедни студенти без достъп до интернет са пропуснати.

Въз основа на своя разбор на 200 просветителни системи по света, ЮНЕСКО пресметна, че всяка шеста страна е забранила смарт телефоните в учебно заведение посредством закон или насоки. Те включват Франция, която вкара своята политика през 2018 година, и Холандия, която ще вкара ограничавания от 2024 година
Обявявайки възбраната този месец, холандският министър на образованието Робърт Дайкграаф сподели: „ Учениците би трябвало да могат да се концентрират и би трябвало да им се даде опция да учат добре. Мобилните телефони са разстройване , демонстрират научни проучвания. Трябва да защитим учениците от това. “
В Обединеното кралство някогашният министър на образованието Гавин Уилямсън прикани за възбрана на мобилните телефони в учебните заведения през 2021 година като част от репресиите против неприятната дисциплинираност на учениците, само че това беше отхвърлено като „ разпръскване “ от просветителните синдикати, които споделиха, че учебните заведения са имали политики за потребление на смарт телефони през място от години.

Политиките за смарт телефони в междинните учебни заведения в Обединеното кралство се разграничават, защото те са решение на обособените шефове. Те нормално подсигуряват, че телефоните са изключени и невидими, до момента в който са на учебния уебсайт, и могат да се употребяват в класната стая единствено с разрешението на учителя. Злоупотребата с телефони или други цифрови устройства в учебни пространства може да докара до конфискация и наказания като задържане.

Джеф Бартън, общоприет секретар на Асоциацията на ръководителите на учебни заведения и колежи, сподели: „ По-голямата част от учебните заведения към този момент ще имат постоянни политики по отношение на мобилните телефони. В множеството случаи на учениците ще бъде или изцяло неразрешено да ги употребяват през образователния ден, или ще бъдат лимитирани да ги употребяват единствено при избрани условия.

„ Изцяло възбраната на мобилните телефони в учебните пространства би породила някои на практика опасения, да вземем за пример за родителите, които желаят да се свържат с децата си, до момента в който пътуват от учебно заведение до дома. Някои възпитаници също ще употребяват телефони като способи за заплащане в публичния превоз.

Той добави: „ Ние изцяло разбираме основателните опасения по отношение на потреблението на мобилни телефони, в това число кибертормоза, въздействието на продължителното време пред екрана върху психологичното здраве и неналичието на регулация на огромните софтуерни компании. Факт е обаче, че необятното потребление на смарт телефони е публичен проблем и проблемите, произлизащи от това, е по-вероятно да зародят отвън учебните порти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР