Смартфоните са своеобразен портал към невероятно количество лични данни, което

...
Смартфоните са своеобразен портал към невероятно количество лични данни, което
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S10, Galaxy Note 10 и колко лесно е да отключиш телефоните

Смартфоните са самобитен портал към необикновено количество персонални данни, което прави сигурността им една от най-важните им характерности.

През последните години производителите на мобилни телефони тестват най-различни способи за идентификация и заключване на устройствата, само че прекомерно постоянно се оказва, че новите технологии не са лишени от недостатъци, нито пък подсигуряват отбраната на данните ни.

Притеснителното е, че сходни недостатъци не се регистрират единствено при евтините марки, само че и при водещи модели, измежду които са Samsung Galaxy S10, S10+, Note 10 и Note 10+.

Тази седмица английският The Sun разкри, че всеки от тези телефони може да бъде отключен посредством непознат пръстов отпечатък, в случай че дисплеят на телефона е затрупан с транспарантен силиконов протектор.

Проблемът явно се получава от това, че протекторът " обърква " сигнала, който датчикът под екрана засича.

Важно е да отбележим, че става въпрос за протектори от нелицензирани производители, до момента в който проблеми с истинските протектори на Samsung към този момент няма.

От Samsung пуснаха известие към медиите, в което поучават притежателите на упоменатите модели да махнат протектора от телефона си, в случай че имат подобен, и да изтрият към този момент запомнените от телефона отпечатъци.

От компанията дават обещание, че напълно скоро ще излезе софтуерен ъпдейт, който ще поправи казуса. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР