Слушам през последните дни политическото клише юридическа реформа“. Това не

...
Слушам през последните дни политическото клише юридическа реформа“. Това не
Коментари Харесай

Главният прокурор очаква бум на престъпността в мащабите от 90-те години

„ Слушам през последните дни политическото факсимиле „ юридическа промяна “. Това не е промяна, а юридическа злополука, а цената ще платят българските жители. Под юридическа злополука имам поради, че законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо “. Това съобщи пред публицисти основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Комисията по конституционни и правни въпроси.

Днес комисията би трябвало да прегледа на второ четене закона за Бюрото по отбрана към правосъдното министерство. Втора точка е законопроектът за закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурите.

По думите му резултатът от промяната ще е застрашаване на предпазените очевидци от мафията, както и „ смачкване “ на най-важните каузи в страната – против олигарси и проведената престъпност.

„ Вероятно ще докара и до освобождение на замразените пари на мафията в размер на към 3 милиарда лева и други последици. Ако това е промяна, аз не я разбирам по този начин “, сподели още основният прокурор.

„ За мен промяна е да подобриш нещо съществуващо, а не да унищожиш нещо с неразбираема и нерационална цел. Ясно е в чии интерес ще бъде това и то той не е на българското общество и българските жители “, добави Гешев.

Той разяснява за „ обезкостяването “ на основния прокурор и прокуратурата като цяло – или още „ тричането “ ѝ.

„ Това не е проблем за прокуратурата. Това ще докара единствено до ниската ѝ успеваемост и взрив на престъпността в размер до това, което беше през 90-те години. Това ще е казусът за прокуратурата. Това е „ обезкостяване “ и „ тричане “ на българските жители и тяхната сигурност – това е огромната цена, която ще бъде платена “, съобщи още основният прокурор.

Гешев направи коментар и за наредбите в посока лустрация всъщност и реподбор на магистрати.

„ Освен че опонират на Конституцията, те опонират и на европейските полезности и на практиката на Съда на Европейския съюз ”, посочи той.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР