Служителят по почтеността в Направление “Детско-юношески и аматьорски футбол към

...
Служителят по почтеността в Направление “Детско-юношески и аматьорски футбол към
Коментари Харесай

Марио Костурков изнесе беседа по почтеността пред шампиона по футзал

Служителят по честността в Направление “Детско-юношески и аматьорски футбол ” към Българския футболен съюз – Марио Костурков, се срещна с играчи и членове на треньорския щаб на родния първенец по футзал Амиго Северозапад.

Събитието, което се организира в НСА, е част от програмата на УЕФА и БФС за предварителна защита и секване на опитите за манипулиране на футболни мачове. Костурков изнесе сказка на тематика проблеми, свързани с честността на играта, и евентуални опасности от манипулиране на срещи преди присъединяване на отбора в тазгодишното издание на Шампионската лига по футзал, което стартира на 24 август на австрийска земя.

 Костурков срещна състезателите на Амиго с член 46 от Дисциплинарния устав на Българския футболен съюз, който съдържа подробна информация по тематиката за интегритета. “Запомнете, че нямате право да залагате на мачове, в които вие самите участвате. Моят персонален съвет е да не залагате въобще на срещи от вашата футзал лига ”, обърна се Костурков към футболистите на Амиго. В края на събитието бяха раздадени нагледни материали за предварителна защита на манипулиране на мачове.

В края на този месец играчите на българския отличник ще се изправят против Гентофте (Дания), Пърт (Шотландия) и Вийнер Нойщад (Австрия) в предварителния стадий на Шампионската лига по футзал. Срещите ще бъдат излъчени директно по B1B.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР