Служителят на Пътна полиция – Пловдив Матей Матов, който бе

...
Служителят на Пътна полиция – Пловдив Матей Матов, който бе
Коментари Харесай

Катаджията Матей Матов, задържан за корупционни схеми, застава пред Пловдивския съд

Служителят на " Пътна полиция " – Пловдив Матей Матов, който бе арестуван при интервенция на " Вътрешна сигурност ", поради корупция, ще се изправи пред Пловдивския областен съд в понеделник. Матов, който до ареста си е бил началник на административно-наказателни действия /АНД/ към бранш " Пътна полиция ", бе арестуван след сигнал до проверяващите органи, като сега на ареста служителят на реда е предавал нелегално регистрационните табели на осъден водач.
Прочетете още
В понеделник той ще би трябвало да дава отговор пред магистратите по няколко обвинявания. Първото от тях е за това, че  през 2021 година в Пловдив е изискал и приел рушвет в размер на 300 лв.. Второто обвиняване, с което се е сдобил Матов е за това, че в интервала от края на 2021 година до началото 2022 година в качеството си на длъжностно лице е опитал да прикрие нарушавания, а точно прибирал е свалени номера на коли на притежателите им, преди приключването на периода на наложеното им наказване. 

Той е упрекнат и в това, че в интервала януари 2022 година – 01.02.2022 е подбудил четири лица да потвърдят лъжа, като заявят, че при осъществена на инспекция не са били сваляни от полицейски чиновници номера на лек автомобил.

На 02 февруари 2022 година в Пловдив катаджията е фалшифицирал публични документи за манипулиране на доказателства, като за това Окръжна прокуратура е повдигнала и четвъртото обвиняване против Матей Матов.

В идното разпоредително съвещание би трябвало да стане ясно, дали той ще признае виновността си за присъединяване в корупционната скица и ще получи редуцирана присъда, или ще оспори изказванията разказано в обвинителния акт. Ако откаже да се признае за отговорен, то процесът против Матов ще се гледа по общия ред, с приканване на очевидци и движимости лица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР