Служителите във френския въздушен контрол стачкуват - и от това

...
Служителите във френския въздушен контрол стачкуват - и от това
Коментари Харесай

150 000 души останаха по летищата заради стачка във Франция

Служителите във френския въздушен надзор стачкуват - и от това пострадаха 450 000 пасажери, предава CNN. Около 1 000 полета са били анулирани в Европа единствено във вторник поради митинга, като те са засегнали 150 000 пасажери. Полетите на други 300 000 са били забавени.

Сред авиолиниите, отменили полети, са Air France-KLM, British Airways, Ryanair, EasyJet и Lufthansa. Общият дял на спрените полети във Франция е бил към 30%. Превозвачите изобщо не са удовлетворени. " Френските синдикати провалят проектите на пасажерите и предизвикват ненужни закъснения ", съобщи представител на British Airways. Ryanair назова стачката " неоправдана ".

Служителите от въздушния надзор стопираха работа като част от национална стачка, свикана от синдикатите, които съставляват 5.4 милиона служащи в обществения бранш във Франция. Причината е в проектите на новоизбрания президент Еманюел Макрон да реформира трудовите закони. В митинга се включиха учители, служители, доктори и други.

Макрон даде обещание да понижи бюджетния недостиг на страната, като ореже големия обществен бранш. Икономистите показват, че промените ще дадат подтик на стопанската система, само че синдикатите не са удовлетворени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР