Служителите в столичния градски транспорт са готови на протести. Исканията

...
Служителите в столичния градски транспорт са готови на протести. Исканията
Коментари Харесай

Софиянци остават без градски транспорт в четвъртък

Служителите в столичния градски превоз са подготвени на митинги. Исканията им още от края на предходната година не са чути. Те упорстват за 30% нарастване на заплатите.

“Търпението на сътрудниците от градския превоз привърши още преди Коледа. Бяхме оповестили, че ще вършим митинг и по коледните празници, само че успяхме да преценим, че не е хубаво да натоварваме жителите и гостите на столицата по време на празниците, ноа към този момент след тях няма по какъв начин да удържим напрежението в транспортните сдружения както в София, по този начин и в страната. Затова в четвъртък първо излизаме на митинг в София, а след това и в други градове на страната ”, съобщи инж. Александър Шопов от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ в студиото на “България заран ”.

По негови думи жителите на София би трябвало да бъдат готови, че ще останат без градски превоз по време на митингите.

“Колегите са доста изнервени, нямат към този момент никакво самообладание. Няма нищо, което да се е случило от диалозите ни преди Коледа. Имаше едно разпореждане на Министерския съвет, което покри част от разноските на “Метрополитен ” за защита, само че те са безусловно незадоволителни за нарастване на заплатите ”, добави инж. Шопов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той означи, че ниските заплати са довели и до дефицит на фрагменти в сферата, като с изключение на водачи, липсват механици, инженери, и обслужващ личен състав, което води до прекалено много ексклузивен труд.

“В случай, че няма искащи да стартират работа в градския превоз, е явно, че нещо не е наред и те са заплатите и изискванията на труд ”, безапелационен е инж. Шопов.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР