Служителите от отдел Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните

...
Служителите от отдел Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните
Коментари Харесай

Полицаи ще подпомагат безопасното придвижване на учениците в първия учебен ден

Служителите от отдел „ Охранителна полиция “ в регионалната дирекция и районните ръководства в Русе, Бяла, Две могили, Ветово и Сливо поле са основали организация и осъществят сложни ограничения за обезпечаване на безвредна образователна година.Полицаи, взаимно с инспектори от районните пожарни служби, направиха охранителни обследвания на постройките на учебните заведения и детските градини в региона. В поредност от работни срещи - с представители на РУО, общините, охранителни компании и управленията на образователните заведения, чиновниците на ОДМВР-Русе съгласуваха механизмите за взаимоотношение и методите за бърза връзка посред им през новата образователна година.Служители от бранш „ Пътна полиция “ и районните ръководства направиха огледи в регионите на учебните заведения и детските градини за проверкасъстоянието на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветяване, защитните огради и огражденията (парапети) за канализиране на пешеходните потоци, които не разрешават секване на уличните платна на нерегламентирани места, както и за обезопасеността на входовете на всички здания.
Планирани са систематични инспекции за надзор по спазването на условията на Закона за протекция на детето, касаещи недопускане наличието на малолетни и малолетни в питейни и увеселителни заведения, както и продажба на алкохол и тютюневи произведения на деца.

На 15 септември, в регионите на детските градини и учебните заведения, ще има полицейско наличие, което да подкрепи безвредното напредване на подрастващите и техните близки. То ще продължи с превантивна цел и в делничните дни на образователната година - първоначално и в края на образователните часове.
Полицейските патрули имат задания и във връзка с опазването на публичния ред в регионите към образователните заведения, те ще наблюдават за недопускането на незаконни похищения и нарушавания, включително и за продажба на опиати. Предприети са спомагателни оперативни и превантивни ограничения против уличното наркоразпространение, не престават и профилираните полицейски интервенции, ориентирани против наркопрестъпността.

Стартира и обичайна АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА „ ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ! “,целящаосигуряване сигурността на придвижването на децата, учениците и техните близки в регионите на детски градини и учебни заведения преди откриването и през образователната 2022/2023 г.Тя ще се организира в интервала септември – октомври 2022 година

И през новата образователна година ще продължи практиката за осъществяване на беседи по сигурност на придвижването с деца и възпитаници от всички възрастови групи.
Отдел „ Охранителна полиция “ и бранш „ Пътна полиция “-Русе имат подготвеност да поддържат и вземат участие в превантивни начинания по пътна сигурност - проведени от учебни заведения и детски градини, фокусиращи вниманието върху спазването на разпоредбите за придвижване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР