Служителите на УМБАЛ “Свети Георги ЕАД – Пловдив за поредна

...
Служителите на УМБАЛ “Свети Георги ЕАД – Пловдив за поредна
Коментари Харесай

Служители на УМБАЛ “Свети Георги” - Пловдив ще даряват кръв 10 дни

Служителите на УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД – Пловдив за поредна година се включват в акция за непринудено кръводаряване, оповестиха от лечебното заведение. Организацията е за двете бази на лечебното заведение в края на ноември и началото на декември.

Всички лечебни заведения непрестанно се нуждаят от кръв и кръвни артикули, по тази причина и този път университетската болница откликва на поканата на Районен център за трансфузионна хематология в Пловдив.

Банките с дарената кръв ще отидат за запаса на центъра. Той е основна база с над 70-годишна история, която обслужва болничните структури в областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян.

Целта на безвъзмездното кръводаряване е попълване на запасите на лечебните заведения с кръвни банки, защото количеството им е доста намаляло вследствие епидемията от Ковид - 19.

Служителите на УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив ще вземат участие непринудено кръводаряване на 21, 22, 23, 24, и 25 ноември в База 1, в постройката на ДЕСО (Департамент за езиково и профилирано обучение), етаж 1, стая 1, от 8:30 до 12:30 часа, както и на 28, 29, 30 ноември и 1 и 2 декември в База 2, в кабинета за кръводаряване, от 8:00 до 14:00 часа.

Тази година акцията за кръводаряване е под мотото “Дарете кръв, подарете живот! ”
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР