Служителите на социалните патронажи към общините ще бъдат ангажирани с

...
Служителите на социалните патронажи към общините ще бъдат ангажирани с
Коментари Харесай

Продуктите от Училищен плод и мляко ще бъдат доставяни по домовете на децата

Служителите на обществените патронажи към общините ще бъдат ангажирани с разнасянето на млечните артикули и плодовете по домовете на децата, които са включени в схемата „ Училищен плод и мляко “, това прецизираха от общественото министерство пред БНР. Очаква се разнасянето на млечните артикули по домовете на децата да стартира след Великденските празници.
Над 420 хиляди деца не получават сега тези артикули поради въведеното изключително състояние.
След като Държавен фонд " Земеделие " провежда закупуването на млечните артикули и сезонните плодове от българските производители, те ще се разпределят по учебни заведения и шефовете ще ги одобряват.
За да стигнат до домовете на децата от 1 до 4 клас, са направени описи с адресите на децата, а чиновници от обществения патронаж ще се заемат с доставката.
Дадена е опция кметовете да наемат на втори трудов контракт непедагогическия личен състав от детските градини и учебните заведения, които сега са в неплатен отпуск, с цел да се употребява и този запас. В някои от общините на Софийска област, кметовете към този момент са наели непедагогическия личен състав за задачата.
Отделно кметовете могат да наемат и още в допълнение хора по схемата " Човешки запаси - патронажна грижа ", откъдето ще се покриват заплатите на новите чиновници.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР