Служителите на Apple са започнали кампания срещу плановете на главния

...
Служителите на Apple са започнали кампания срещу плановете на главния
Коментари Харесай

Служителите на Apple не искат да се връщат в офиса

Служителите на Apple са почнали акция против проектите на основния изпълнителен шеф Тим Кук за масирано завръщане в офиса, съобщи БНР.
Това се случва след отправено към целия личен състав известие предходната седмица, в която шефът на Apple съобщи, че служащите би трябвало да бъдат в офиса най-малко три дни в седмицата от септември.
Но личният състав изисква по-голяма еластичност, съгласно вътрешно писмо, получено от новинарския уебсайт The Verge.
Политиката на Apple " към този момент принуди някои от нашите сътрудници да изоставен ", се споделя в писмото.
" мнозина от нас считат, че би трябвало да избират сред композиция от нашите фамилии, нашето богатство и да бъдем оправомощени да вършим добре работата си, или да бъдем част от Apple ", пишат още чиновниците.
„ През последната година постоянно се чувствахме не просто нечути, само че на моменти интензивно подценявани “, написа още в документа и се насочат обвинявания към управлението в „ спиране на връзката “ със чиновниците по тематиката за отдалечената или гъвкава работа.
 Съдебен иск против Apple поради нараснали такси в App Store Съдебен иск против Apple поради нараснали такси в App Store
Компанията Apple бе упрекната, че е повишила цените на приложенията в App Store за милиони консуматори във Англия, предава Агенция Франс Прес....
В бележката на Кук до личния състав се споделя, че на него му липсвало „ бръмченето на интензивността “ на работа отвън офиса и че знаел, че „ не е самичък “.
Изискването за три дни в седмицата в офиса важи за всички, сподели той – като за екипи, които би трябвало да работят присъствено, се изискват четири или пет дни в офиса.
В позицията на чиновници, получена от The Verge, те желаят:
• Apple да остави решението за отдалечена работа на обособените екипи;
• Проучване в цялата компания по тематиката сред екипите;
 Португалското председателство на Европейски Съюз: Дистанционната работа е новото обикновено и изисква незабавна регулация Португалското председателство на Европейски Съюз: Дистанционната работа е " новото обикновено " и изисква незабавна регулация
Заместник-държавният секретар на Португалия по труда Мигел Кабрита прикани страните от Европейски Съюз за бързи проекти за контролиране на дистанционн...
• Информация за въздействието върху околната среда от присъствената работа спрямо отдалечената работа.
Гугъл към този момент е издала сходни заповеди на личния състав, като им споделя да се връщат на работа три дни в седмицата от септември.
Но други са възприели по-спокоен метод към връщането към работа, когато рестриктивните мерки на пандемията се облекчават по целия свят.
Фейсбук разгласи, че има вяра, че отдалечената работа е „ бъдещето “ и че личният състав може да продължи да работи от у дома - макар че компанията е подложена на критика за „ принуждаването “ на доставчиците да се върнат в офисите.
Още през май 2020 година Twitter сподели на чиновниците си, че могат да работят от у дома „ вечно “ - само че с ангажимента, че това ще става единствено в случай че ролята на служителя го разрешава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР