Служители от Главна дирекция "Метрологичен надзор" (ГД МН) при Държавната

...
Служители от Главна дирекция "Метрологичен надзор" (ГД МН) при Държавната
Коментари Харесай

ДАМТН започва проверки на пазари и открити търговски площи

Служители от Главна дирекция "Метрологичен контрол " (ГД МН) при Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) стартират инспекции по пазари и открити търговски площи в цялата страна, оповестиха от Агенцията.

Кампанията стартира в разгара на дейния сезон за търговия с плодове и зеленчуци, които се оферират за продажба на непрекъснати и краткотрайни пазари, както и във краткотрайни търговски обекти навън. Проверките ще продължат от 1 септември до 30 октомври 2020 година Предвид заплахата от заразяване с Коронавирус 19, чиновниците на ДАМТН ще употребяват нужните за работа "на първа линия " персонални защитни средства.

По време на акцията ще се направи метрологичен контрол на търговците за съблюдаване на отговорностите им по Закона за измерванията. Инспекторите на Групово дело МН ще ревизират употребяваните от търговците везни за сходството им със законовите условия. Съгласно настоящото законодателство, тези везни би трябвало да са от утвърден вид или с оценено сходство и годишно да се подлагат на инспекция. Те би трябвало да са механически изправни и да се употребяват вярно и по предопределение.

При определяне на нарушавания, ще бъдат подхванати съответстващите по закон административно наказателни дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР