Служители на строителната компания излязоха на протест пред сградата на

...
Служители на строителната компания излязоха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Артекс на протест пред МРРБ: Оставете ни да довършим Златен век - подробности - СНИМКИ - ВИДЕО

Служители на строителната компания излязоха на митинг пред постройката на Министерството на районното развиване и благоустройството тази заран с гледище институциите да преразгледат решението си и да им разрешат да завършат постройката на в столичния квартал " Лозенец ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

С лозунги: " Искаме да си свършим работата на " Златен век " в този век ", " Не участваме в предизборни битки! Не сме сменяли партии! Само градим! - служащи и чиновници на компанията огласиха министерството.

Арх. увери, че всичко е законно около градежа им и те облагородяват региона, а не му вредят.

Той разяснява, че насладата им от справедливото решение на Върховен административен съд, което удостоверява, че разрешителното им за градеж е годно, е траяла малко, тъй като са научили от медиите, че ДНСК още веднъж преглежда вид градежът на постройката да бъде спрян.

„ Ние не се съгласяваме с това. Това е цялостно неуважение на правилата на правовата страна, административен произвол и незаконосъобразен акт “, съобщи арх. Мирянов.

По думите му изказванието на институциите, че строителното им позволение е годно до 2020 година не е правилно и посочи, че то е във годност до 2022 година и добави още, че поради правосъдните борби две години не са могли да строят и съгласно него това време би трябвало да им бъде зачетено, защото те са спечелили делото.

„ Те взимат теза, която е по-удобна за тях и е комфортна, с цел да успокоят масите, политици, с цел да създадат своите политически акции. Могат постоянно да вземат и другата теза, само че не желаят. Самият шеф на ДНСК споделя, че знае другата теза, само че не желае да я вземе, тъй като тя е неуместна “, разяснява още той.

Арх. Мирянов изясни, че е имало инспекции на обекта им в „ Лозенец “ и те са приключили без да открият нарушавания. „ Те не могат да се захванат за нищо. Единственото, което взимат като проблем е това позволение “, акцентира той и добави, че изказванието на районния кмет Константин Павлов, че нямат позволение за градеж е неуместно и е клюка.

Стана ясно още, че митингите им не престават, тъй като би трябвало да бъдат чути.

Мирянов разяснява, че на техния митинг има над 500 души, а демонстрациите на жителите от ИК „ Лозенец “ са били подкрепени от 20 души.
 Служители от,,Артекс ” окупираха районното министерство Служители от,,Артекс ” окупираха районното министерство
Десетки чиновници на строителната компания " Артекс ” се събраха пред Министерството на районното развиване и благоустройство. Те н...

„ Огледайте се. Има някаква истина. Тя е единствено една, дано да я спазим “, съобщи арх. Мирянов и сподели, че в случай че се наложи ще търсят правата си в съда.

От думите му стана ясно, че милиони са загубите на „ Артекс ” за времето, в което градежът е бил спрян и не може да си изясни кой и за какво има срещу една висока постройка, която ще бъде културен център и за какво е срещу да има нови работни места.

„ Защо ги нервира да има черква на върха. Това не е за наша популярност, това е за популярност на Господа. Кръстът Господен ще бъде повдигнат на най-високата точка на квартала. Ние не желаеме нищо неприятно, единствено положителното за „ Лозенец “ и София “, акцентира той и добави, че тяхната постройка не засенчва други, защото се извисява на север.

от ИК „ Лозенец ” от своя страна съобщи, че всичко казано по време на митинга, са изопачени неистини.

„ Те стачкуват, с цел да не бъде спазен законът. Ние протестирахме, с цел да бъде спазен законът. Хора, които са явно платени, тъй като си носят каските, които са в стопански взаимоотношения със строителя, идват тук да пазят правото. Ние защитавахме закона, когато протестирахме и продължаваме да го пазиме. Няма да позволим едни олигарси да оказват напън върху администрацията за сметка на жителите на „ Лозенец ”. Там живеят 60 000 фамилии, не 600 “, разяснява Вапцаров и съобщи, че няма да разрешат да бъде сплескан законът поради частен интерес. По отношение на валидността на разрешителното за градеж, той сподели, че то е изтекло през 2017 година и точно това е повода те да са пред Министерство на регионалното развитие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР