Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в Харковска

...
Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в Харковска
Коментари Харесай

Руснаци избили конвой с цивилни, сред тях и 13 деца

Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в Харковска област са почнали наказателно произвеждане за , осъществено в края на септември.

Това написаха в Telegram от пресслужбата на Главната дирекция на Националната полиция в Харковска област, представени от “Укринформ ”.

“В края на септември окупаторите унищожиха колона от цивилни коли на пътя сред окупирания Сватов в Луганска област и освободения Купянск в Харковска област.
Има жертви – следователи документират военни закононарушения на Руска федерация ”, се споделя в известието.
По предварителни данни, загиналите са 24 души, измежду които 13 деца. Общият брой на жертвите сега се прецизира.

Съответните данни са импортирани в Единния указател на досъдебните следствия по част 2 на член 438 (нарушение на законите и обичаите на войната) от Наказателния кодекс на Украйна. Санкцията на този член планува отнемане от независимост за период от 10 до 15 години или пожизнен затвор.

В края на септември стана ясно, че в региона на Харков украинските чиновници на реда са разкрили 18 места, където съветските нашественици са изтезавали украинци и са разпознали 1000 съветски военни нарушители.

Според следствие на Организация на обединените нации от правни специалисти, има данни, че
руснаци са изнасилвали и измъчвали деца в Украйна, направили са огромен брой изтезания и са направили други военни закононарушения.
В последната седмица украинските управляващи откриват голям брой всеобщи гробове край Изюм, откакто си върнаха този град. Множество са сравненията сред Изюм и Буча.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш изиска Международният углавен съд (МНС) да може да проверява хипотетичното.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР