Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) са открили

...
Служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) са открили
Коментари Харесай

Русия откри още един товарен кораб със следи от експлозиви в Керченския проток

Служители на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) са разкрили следи от експлозиви в трюма на още един товарен транспортен съд, който е пътувал през Керченския пролив към Ростов на Дон за зърно, заяви центърът за връзки с обществеността на службата, съобщи ТАСС. Взето бе решение да се забрани на кораба да премине през Керченския пролив, добавя службата.

" На 26 юли бяха открити следи от взривните субстанции динитротолуол и тротил в товарния отсек и на повърхността на избавителната лодка на задграничния товарен транспортен съд " Ривър ", който пътуваше от пристанище Синоп в Турция през Керченския пролив към Ростов на Дон за натоварване на зърно. Установено бе, че през юни и юли тази година плавателният съд два пъти е влизал в украинското морско пристанище Рени в Одеска област ", оповестява ФСС.

На 22 юли следи от взривни субстанции бяха открити и в трюма на различен задграничен товарен транспортен съд, който пътуваше от Турция към Ростов на Дон за зърно, оповестява съветската Федерална работа за сигурност.

Установено бе, че корабът е бил в украинското пристанище Килия в края на май, а през юли в турското пристанище Тузла е бил заменен напълно екипажът на кораба, състоящ се от 12 украински жители, като е променено и името му. Това може да значи вероятно потребление на плавателния съд за доставка на взривни субстанции на територията на Украйна, твърди ФСС и добавя, че този товарен транспортен съд също по този начин не е бил позволен да премине през Керченския пролив.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР