Служители на Националната разузнавателна служба на Турция неутрализираха член на

...
Служители на Националната разузнавателна служба на Турция неутрализираха член на
Коментари Харесай

Турция неутрализира особено опасен терорист в Северен Ирак

Служители на Националната разследваща работа на Турция обезвредиха член на терористичната организация ПКК Селал Бърдал в региона на Гара в Северен Ирак.

Според източници от службите за сигурност терористът, с кодово име „ Сидар Серхат ", се е включил към групировката, до момента в който е учил инженерство в университета, заяви „ Анадолската организация “.

Боецът е забъркан в многочислени терористични набези против турските сили за сигурност, както и в редица набези на други терористични групи. Установено е, че Бърдал е отговарял за по този начин наречената " пресслужба и списък на ПКК " в Северен Ирак.

Става известно, че Бърдал се е опитал да изпрати няколко членове на терористична организация в Турция. Той е обезвреден дружно с терористите, които са били с него, по време на интервенция на турските специфични служби.

Президентът Ердоган съобщи, че от 1984 година, когато бойците на ПКК за първи път са направили закононарушение в Турция, до март 2020 година от ръцете на тази организация са починали 7500 чиновници на турските сили за сигурност и 6800 цивилни жители.

Съединените щати и Европейски Съюз са оповестили ПКК за терористична организация.

Въпреки опитите на Анкара да откри способи за разрешаване на обстановката, през юли 2015 година ПКК възобнови въоръжените си набези.

През последните години организацията се пробва да трансферира отговорността за закононарушенията в района върху своите разклонения. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР