Служители на градския транспорт в страната организираха протестна демонстрация. В

...
Служители на градския транспорт в страната организираха протестна демонстрация. В
Коментари Харесай

Автобусни шофьори: Заплатите ни не покриват семейните ни разходи

Служители на градския превоз в страната проведоха протестна проява . В първия й стадий сложиха табели на работните си места, по билетните каси и върху транспортните средства.

Любен Горанов ръководи рейс на градския превоз от 1992 година Той показа пред „ Bulgaria ON AIR “, че сега му е най-трудно да се оправи със фамилните разноски , защото заплатата му не ги покривала. Мъжът твърди, че всичките му сътрудници са недоволни , а някои даже мизерствали .

Шофьорът разяснява още, че се работи доста часове, а възнагражденията не се променяли. И посочи: „ Работим по 30-40 часа изключително месечен труд, което не е обикновено. Искам нарастване, понижаване на изключителния труд, нерегламентирано се работи изключително и стават доста часове. “

В депото, където Горанов работи, има още 299 души в обстановката му . Същевременно има и голям дефицит на водачи.

От КНСБ и Федерацията на транспортните синдикати пресмятат, че са нужни 37 милиона лв. , с цел да работи секторът по-добре. В случай, че водачите не бъдат чути, те настояват, че ще спрат придвижването на градския превоз. В сряда представители на синдикатите ще се срещнат със столичния кмет Васил Терзиев, като задачата ще е да се решат проблемите в сектора.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР