Служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) задържаха

...
Служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) задържаха
Коментари Харесай

ГДБОП залови 6450 чифта Odiboss

Служители на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) задържаха огромно количество артикули с обозначения на предпазени търговски марки, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Акцията е извършена на 15 септември и е резултат от разбор на риска, сбъднат от Междуведомствения център за противопоставяне на контрабандата и надзор на рискови артикули в ГДБОП. Иззети са 6540 чифта менте-обувки от вида „ Odiboss “, върху които непозволено е сложено лого на известни търговски марки като Adidas.

Операцията на Министерство на вътрешните работи в отбрана правата върху интелектуалната благосъстоятелност е част от дейните мероприятия по проект за деяние против този тип незаконни похищения, който се реализира в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (EMPACT), по която ГДБОП е европейски водач.

Разследването продължава с разпити на очевидци, назначение на експертизи и взаимоотношение с прокуратурата.

На 15 септември чиновници от отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП иззеха над 100 000 продукта от стоков базар в София. Полицейските дейности са осъществени под управлението на Софийска районна прокуратура и благодарение на представители на Европол.

Чрез страници в обществени мрежи и уебсайт непозволено са предлагани за продажба артикули, обозначени с логото на разнообразни световноизвестни търговски марки. Дейността е осъществявана без нужното по закон единодушие на правоносителите, като редовно са нарушавани правата върху записаните търговски марки.

За първите 10 дни на септември митническите чиновници на „ Капитан Андреево “ са задържали над 150 000 текстилни произведения, парфюми, обувки и аксесоари със подозрения, че са с нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност. Най-голямото количество - 70 640 артикули, е открито на 9 септември в товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ към Полша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР