Служители на ДППИ обходиха района на Морската гара и новата

...
Служители на ДППИ обходиха района на Морската гара и новата
Коментари Харесай

Почистиха замърсяването на водите в района на Морска гара


Служители на ДППИ обходиха региона на Морската гара и новата зона за отдих. Проверката  откри, че замърсяването на водата е с битови боклуци, a не е провокирано от нормалната активност на пристанището.

Съобразявайки се с " розата на ветровете “ за региона на гр. Варна и географското разположение на Морска гара – Варна, натрупването на боклуци се е получило от мощните пориви напразно, които насочват отпадъците от целия варненски залив в затворената пристанищна акватория.

Явлението е особено за региона и източникът на замърсяването не може да бъде еднопосочно разпознат, защото факторите, водещи до подобен вид замърсяване, са сложни.

По повърхността на водата няма следи и не е установено съществуване на нефтен филм, присъщ за замърсяване от нефтопродукти, липсва и характерния при " прясно " нефтено замърсяване на морето аромат. Не са видяни останки от корабните товари и боклуци, получени в следствие от корабоплавателна активност.

Приоритет на Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура “ е полагане на оптимални грижи и старания за запазване на околната среда, и без значение, че произходът на събралия се боклук не беше явен, неотложно беше обезпечен профилиран кораб (нефтосъбирач), който да почисти акваторията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР