Служители на Антикорупционнота комисия влязоха в още една управлявана от

...
Служители на Антикорупционнота комисия влязоха в още една управлявана от
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия влезе и в община в Стара Загора

Служители на Антикорупционнота комисия влязоха в още една ръководена от ГЕРБ община - Стара Загора. Поводът за инспекцията е сигнал за нарушавания при две публични поръчки на общинско сдружение " Тролейбусни и автобусни преводи ", финансирани по Оперативна програма " Регионално развиване 2007-2013 година " и Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 година "

Поръчките са за доставка на 55 нови дизелови рейса с висок енергиен клас за 35,6 млн. лв., на 33 нови електрически рейсове с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции за 49,1 млн. лв.. Първата социална поръчка е завършила с избор на реализатор и доставка на дизелови рейсове. По втората също е подписан контракт за доставка с осъществени начални заплащания. Възложител на търга е общинското сдружение, като в състава на комисията за избор са взели участие управителни длъжностни лица от общинската администрация.

От КПКОНПИ ревизират дали длъжностни лица, в това число и лица, заемащи висши обществени длъжности, са получавали материални облаги, с цел да изберат съответен реализатор. От комисията са открили подобие при постъпилите данни за осъществени непозволени дейности от страна на длъжностни лица. С това с изключение на Иван Портни и различен знаков кмет на ГЕРБ станва обект на инспекция - към листата се прибавя и Живко Тодоров. ДУМА напомня, че прокуратурата ревизира и поръчката за градския траспорт във Варна за 85 милиона лв..

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР