Служители на Агенция Митници“ не са открили нарушения в митническия

...
Служители на Агенция Митници“ не са открили нарушения в митническия
Коментари Харесай

Агенция Митници: Не е засечено нарушение на Летище Пловдив

Служители на Агенция „ Митници “ не са разкрили нарушавания в митническия склад на Летище Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на институцията. Както Марица писа, съгласно сигнал, получен в редакцията, в обекта е погазено акцизното и митническото законодателство.

От една страна, е продаден алкохол с бандероли с изминал период, а от друга - продажбите не са регистрирани съгласно условията на Националната организация по приходите за търговия на безмитен магазин. Стоката била пласирана сред част от чиновниците на летището по авансово направен лист, както и на военнослужещи от 5 страни, които били на летателно обучение на аеропорта до 12 април.

На всичко от горната страна, с цел да се прикрие ​деянието, записите на камерите от 11, 12 и 15 април съзнателно били изтрити. Това съставлява опасност за сигурността и сигурността на полетите и пасажерите, респективно на националната сигурност на страната.

От Агенция „ Митници “ прецизират, че митнически чиновници на Териториална дирекция Тракийска са направили инспекция на комерсиалния обект и складовото помещение към него. При инспекцията не е открит бутилиран алкохол, облепен с бандероли с изминал период на годност. Стоковите наличия на алкохолните питиета подхождат на подадените доклади за продажби. Във връзка с преустановяване на активността на митническия склад сега се прави цялостна инвентаризация, се споделя още в отговора на Агенция „ Митници “. За въпросната инвентаризация заяви и директор​ът на летището Спас Шуманов.

Според осведомени със случая е осъществена следната скица, по която са заметени следите от продажбата на въпросния алкохол. За да излезе на чисто митническият склад, изчезналите количества бутилки, продадени главно на военнослужещите, които са напуснали страната на 12 април, се допълнили от другия търговски обект, намиращ се в публичната зона на летището. Влизайки в митническия склад, се трансформирал и описът с наличия, съгласно типа алкохол, с който е допълнен. Получените пари от продажбата обаче били маркирани на комерсиалния обект в публичната зона, а не във фискалното устройство в безмитния магазин, защото обектът не е работил на 12 април.

Според разпоредбите продажби от безмитен магазин може да се правят единствено на заминаващи пасажери против показана бордна карта, като при маркиране на продажбата се вкарват данните от нея - име и фамилия на пасажера, номер и дестинация на полета. Вместо това продажбите били написани на фискални касови бележки от кочан, и то на ръка, които след това били унищожени, съгласно източника на сигнала. „ Марица “ ще наблюдава и данъчната инспекция по случая, както и възможна инспекция на изтритите записи от камерите за видеонаблюдение на 11, 12 и 15 април.

Сигнал за похищението върху тях е изпратен до Окръжна прокуратура- Пловдив, НСБОП и министъра на превоза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР