Служители, които работят дистанционно, официално няма да са задължени да

...
Служители, които работят дистанционно, официално няма да са задължени да
Коментари Харесай

Може да не вдигате телефона на шефа в почивния ден, ако работите дистанционно

Служители, които работят отдалечено, публично няма да са задължени да дават отговор на повиквания от работодателите си в почивните си дни. Това одобриха на първо четене депутатите с промени в Кодекса на труда. Промените са импортирани от Министерския съвет и са част от Националния проект за възобновяване, в сходство с европейското законодателство.

136 депутати бяха " за ", никой не бе срещу, а петима се въздържаха.

Изменението бе показано като уравновесено решение по отношение на регулациите за работа от разстояние и отговорността за гарантиране на трудовите хонорари на служащите и чиновниците. С новото „ право на изключване ", служащ или чиновник, който прави работа от разстояние, може да не дава отговор на инициирана от работодателя връзка по време на междудневната и седмичната отмора.

С промените се планува и основаването автоматизирана система за отчитане на работното време. Работодателите ще са длъжни да дават данни от автоматизираната система за отчитане на време, в случай че чиновниците им ги изискат.

2 седмици е срокът, в който депутатите могат да внасят оферти преди второ четене.

Не съумя опитът на " Възраждане " посредством промени в Кодекса на труда да отпадне 6-месечният период за погашение на компенсации при противозаконни уволнения. Те предлагаха компенсацията за оставане без работа при оборване на уволнението да обгръща целия интервал, през който служащият е останал без работа до неговото възобновяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР