Служители и студенти в прочутата военна академия на САЩ Уест

...
Служители и студенти в прочутата военна академия на САЩ Уест
Коментари Харесай

Американската военна академия откри мистериозна капсула на времето от 1829 г. Какво намериха в нея?

Служители и студенти в фамозната военна академия на Съединени американски щати Уест Пойнт се събраха в понеделник за това, което се очакваше да бъде исторически миг - отварянето на мистериозна капсула на времето, датираща от 1829 година Кутията беше открита преди месеци в основата на монумент в кампуса, а отварянето ѝ беше дълго чакано събитие.

То се предаваше онлайн, като стартира с тирада на историка Дженифър Войгчайлд, която предложения публиката " безусловно да стане част от историята на Уест Пойнт ", споделя английската медия BBC. В продължение на седмици кадетите спекулираха с това какво мжое да има в близо 200-годишната оловна кутия: американско знаме, ботуши, монети или може би човешки остатъци. Историческото нещо обаче, което те откриха, беше тиня.

Само 30 минути преди отварянето на капсулата Войгчайлд нахъсваше публиката, като предложения на сцената някои от висшите началници на Уест Пойнт, с цел да може всички дружно да отпразнуват " вълнуващия " миг.

Пред тях, в центъра на сцената, се намираше сивата кутия с размери 30 на 30 на 33 см. Тя е открита няколко месеца по-рано по време на демонтажа на бронзова скулптура на военния воин Тадеуш Кошчушко и явно е била сложена там по време на завършването на монумента през 1829 година

" Тази капсула на времето е в действителност неповторимо изобретение и ние сме разчувствани да я отворим и да забележим какво са ни оставили кадетите преди близо два века. Съдържанието на капсулата сигурно ще способства за историята на Уест Пойнт и е още един образец за това, че предишните генерации кадети си подават ръка с актуалните и бъдещите генерации ", съобщи генерал-лейтенант Стив Гиланд преди откриването.

Всички догатки за нейното наличие обаче се оказаха неточни. Аудиторията притихна, когато кутията най-сетне беше отворена, а капакът беше деликатно отчупен с железен инструмент. Камерата, която излъчваше онлайн, се приближи, с цел да покаже отворената капсула - а в нея нямаше нищо.

" Не сме сигурни дали е пръст, тиня или прахуляк ", сподели един от чиновниците, като по-късно добави: " Кутията не отговори на упованията ни ".

Все отново, някои се надяват, че предците на военната академия в Съединени американски щати в действителност не са оставили кутия с тиня, която да бъде открита епохи по-късно. Пръстта ще бъде деликатно тествана за някакво особено наличие.

" Сигурна съм, че публиката ни има въпроси към другите специалисти на сцената ", сподели госпожа Войгчайлд след разкриването на кутията. Такива обаче нямаше.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР