Служител на жандармерията откри изпаднал в безпомощно състояние мишелов край

...
Служител на жандармерията откри изпаднал в безпомощно състояние мишелов край
Коментари Харесай

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Служител на жандармерията откри изпаднал в безпомощно положение мишелов край река Огоста, избави го и го съобщи на еколозите.

Птицата към този момент е възобновена и пусната на независимост, оповестиха от Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите /РИОСВ/.

36 годишният Георги Георгиев-служител на жандармерийското поделение в Монтана, предходната събота бил на разходка край родното си село Долно Белотинци. Близо до река Огоста мъжът видял кацнал мишелов и го снимал с телефона си. Птицата изхвърчала, само че след 5-10 метра паднала, още веднъж литнала и отново паднала.

„ Разбрах, че мишеловът е потърпевш и го хванах. После го предадох в Регионалната екоинспекция! ”, описа Георгиев. Еколозите нахранили и стоплили птицата, тя укрепнала и била пусната в положително положение край язовир „ Огоста ”. „ Радвам се, че спасих пернатото. Аз съм парапланерист и постоянно, до момента в който се реем с другари в небето виждаме орли и соколи край нас. Гледката е прелестна! Знаем, че кръжат ли умерено птиците, има положителни условия и за парапланерите ”, показа Георгиев.

Мишеловът е заплашен тип в България и попада в наредбите на Закона за биологичното многообразие, споделиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР